Karamelliserede appelsiner med ovnsbagte kaneltortillas

  • Spice Level Mild
  • Personer 4
  • Ingredient Count 7

Ingredienser

  • 4 pakker med 8 Old El Paso™ Flour Tortillas Medium
  • 300 g usaltet smør, stuetemperatur
  • 2 dl sukker
  • 16 store appelsiner
  • 8 spsk flormelis
  • 4 tsk stødt kanel
  • Vaniljeis til servering

Sådan gør du

  1. Skræl to appelsiner. Brug en skarp kniv til at fjerne den orange og den hvide skal. Skær appelsinerne ud i både, mens du holder dem over en skål for at opsamle saften. Pres derefter resten af saften ud af appelsinerne.
  2. Smelt 50 g af smørret på en stegepande og tilsæt sukker og 1 dl af appelsinsaften og halvdelen af den orange skal. Tilbered det ved lav varme og rør jævnligt indtil sukkeret er opløst og blandingen er blød og flydende. Lad det simre i 4-5 minutter indtil blandingen har samme konsistens som sirup. Kom appelsinbådene i siruppen og varm dem til de er gennemvarme.
  3. Forvarm i mellemtiden ovnen til 200 °C (180 °C ved varmluftsovn). Bland resten af smørret og appelsinskallen med flormelis og kanel.
  4. Læg Old El Paso™ Flour Tortillas på en stor bageplade og pensl dem med smørblandingen. Bag dem i ovnen i 2-3 minutter indtil de er gyldne. Lad tortillaerne køle lidt af før du skærer dem i strimler.
  5. Kom Old El Paso™ Flour Tortilla-strimlerne i en skål og hæld derefter appelsinbådene og siruppen over tortillaerne. Server med en stor kugle vaniljeis.