Majssuppe med koriander og grillspyd med svinekød og lime

Majssuppe med koriander og grillspyd med svinekød og lime

Personer 4
krydderi niveau Medium
Ingrediens Tælling 15

Ingredienser

Suppe

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk smør
  • 2 dl majs
  • 6 dl kyllingebouillon
  • 4,5 dl fløde
  • 1 citron

Grillspyd med svinekød og lime

  • 500 g svinekam
  • 1 lime
  • 2 spsk soya
  • 4 træspyd

Majs- og æblesalsa

  • 1 dl majs
  • 1 grønt æble
  • 1 stilk koriander
  • 1 lime
  • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du

  1. Suppe:

    Finhak løget og steg det i smør sammen med majsene uden, at de tager farve.

    Tilsæt bouillon og fløde og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter.

    Pisk blandingen jævn med en mikser og smag til med salt, peber og citronjuice.

    Rør i suppen sådan, at den skummer ved servering.
  2. Grillspyd med svinekød og lime:

    Skær kødet i små skiver og mariner det i soya. Skær limen i tynde skiver.

    Kom kødet og limen på træspyd og krydr med salt og peber.

    Grill spyddene hele vejen rundt ved høj varme og bag dem færdige i ovnen ved 150 grader i 5-8 minutter.
  3. Majs og æblesalsa:

    Skær æblet i små tern og hak korianderne.

    Bland alle ingredienserne og krydr med salt og peber.